Güroymak Yerine Norşin..

Kategori Kategori: Haberler | Okunma 627 Okunma | 20 Mart 2008 09:47:01

Vahit Kiler'in sunduğu kanun teklifi halen komisyonda

Milletvekilimiz Vahit Kiler'in Güroymak ilçemizin adının Norşin olarak değiştirilmesini ilişkin 25 Aralık 2007'de TBMM'ne verdiği kanun teklifi komisyonda. 
 
TEKLİFİN GEREKÇESİ:
 
Bitlis’in ilçelerinden biri olan Güroymak ilçesi, gerek tarihi bağları ve gerekse, şu an bile halk arasında kullanım şekli olarak, “Norşin” adıyla anılmaktadır. Yöre halkının kullanımında kolaylık sağlaması açısından Güroymak isminin, Nurşen olarak değiştirilmesi, yöre halkı tarafından gelen yoğun baskılar neticesinde, talep edilmektedir. Cumhuriyetimiz’in 10.yılında Atatürk, Nutku’nda yine bu ilçemizin adını Norşin olarak kullanmıştır. Bu noktadan hareketle, yörede adı Nurşen olarak kullanılan bu ilçemizin isminin, Güroymak’tan Norşin’e çevrilmesini saygılarımızla arz ederiz.
 
Vahit Kiler
Bitlis Milletvekili
 | Puan: 10 / 18 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır



 RSS Kaynağı Haberler  | Gizlilik   |  Destek Verdiklerimiz   |  Reklam   | Üste Git


İçerik ve Tasarım Timuçin HAN; İzmir - 2002-2007 © Tüm Hakları Saklıdır
Posta Adresi:  Bitlisim.Com P.K. 2, 35161, Buca / İzmir - Türkiye E-Posta: info@bitlisim.com
Bitlisim.Com'un temel amacı Bitlis'in kültürel özelliklerinin sürekli hatırlanmasına, genç nesillere aktarılmasına yardımcı olmak ve Bitlis'in tanıtımına katkıda bulunmaktır.  İçerikteki herhangi bir yazım hatası veya yanlışlıktan Bitlisim.Com sorumlu tutulamaz. 
Haberler alıntı olmayıp direk kaynaklarından iletilmiştir / alınmıştır. Haberlerin doğrulukları kaynaklarının sorumluluğundadır.